telefoon058 - 2 887 886

Verslag winterreis 2016

Na het succes van onze winterreis in 2015 hebben we van 5 t/m 12 maart 2016 weer een winterreis gemaakt. Deze keer was er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondreis die begon en eindigde in Mojacar. Tijdens de rondreis werd het vervoer van de bagage door Marieke van TB Travel verzorgd. Ook dit jaar hebben we veel foto's en filmmateriaal van de deelnemers ontvangen, hiervoor onze hartelijke dank. Een kleine selectie uit het ontvangen materiaal  hebben we gebruikt voor dit verslag.

In de week voor vertrek zijn alle motoren goed ingekrat in twee vrachtauto's en naar Spanje gebracht. Bij aankomst van de deelnemers stonden de motoren al in de garage van het hotel te wachten op hun berijders.

IMG 4226  IMG 4235  motorgarage 

En dan na een goede nachtrust de hele week genieten van motorrijden in de winter vanuit het hotel in Mojacar of tijdens de rondreis. Met wisselend weer, van sneeuw (op grotere hoogte's) en regen tot stralend blauwe luchten. In ieder geval genieten van een zeer wisselend landschap, leuke bezienswaardigheden, schitterende stuurwegen met goed asfalt en Spaanse maaltijden.  

hotelmoja  maaltijd  Spaanslanschap 

bezienswaardig  mooiblauw  Spaansmolen 

wegkust  sneeuw  bloem 

De rondreis. 
 Rondreis2016verslag

Dag 1  Mojacar naar Granada (314 km).
Het eerste stukje is een prachtig slingerende kustweg op hoogte langs de mooie Middellandse Zee. Na dit prachtige deel een rustige slingerweg naar 40 km autoweg en daarna de A348. Een kronkelweg omhoog langs de Sierra Nevada, heerlijk sturen. De temperatuurmeter geeft op een bepaald moment 3 graden aan er dwarrelen sneeuwvlokjes naar beneden. Veel krappe bochten en dan de laatste 18 km over de snelweg naar het hotel .
Dag 2 Granada naar Malaga ( 272 km lange route of 167 km korte route ).
Na een kort stedelijk stukje een leuke landelijke weg met veel zicht op mooie blauwe meren. In Alhabra de Granada begint het te regen, tijd voor koffie en nog een kop koffie, een kop soep en wat te eten. Daarna rustig verder over langzaam drogend asfalt. Vlak voor Malaga omhoog met mooi uitzicht over de havenstad. Daarna naar beneden over een leuke weg die als een kurketrekker over zichzelf heen loopt.
Dag 3 Malaga naar Ronda ( 167 km).
Prachig weer. Route over een flink aantal korte kronkelweggetjes. Ronda is een leuk stadje met een gapende canyon die het stadje in twee delen scheidt en een oude brug die beide delen verbindt. Bijzondere garage van het hotel met geel en roze muren. 

kronkel  brugcanyonw  geelpaars 

Dag 4 Ronda naar Cordoba ( 310 km).
Mooi zonnig weer. Een heerlijke rit met langere vloeiende bochten, leuk na het korte gedraai van de vorige etappes. Cordoba is een stad met veel bezienswaardigheden zoals historische gebouwen en een mooie brug (Puento Romano ).
Dag 5 Cordoba naar Cazorla ( 322 km).
Een stevige rit met veel kilometers op hoogte. Grootste deel van de dag heerlijk weer en een gevarieerde route met soms smallere bergpasjes en af en toe wat snellere stukken. Cazorla ligt op grote hoogte , de temperatuur zakt verder. Gelukkig alleen de laatste 4 km regen en natte sneeuw.
Dag 6 Cazorla naar Mojacar ( 249 km).
Vanuit Cazorla over de A322 door een mooi natuurpark en daarna een wat snellere route op de A315. Na heerlijk stuurwerk pauze op een parkeervvlak met uitzicht over de Embalse de Negratin, een groot stuwmeer met alweer opvallend blauw water. Daarna in één rechte lijn naar de hoge bergpas Sierra de Baza. Prachtig zonnetje , boven op de Sierra de Baza ligt sneeuw en het is fris.  Een donker lint asfalt kronkelt door de sneeuw naar 2 kilometer hoogte. Bij het afdalen stijgt de temperatuur bij elke bocht.
Het volgende deel van de route voert langs het pretpark "Texas Hollywood" en het circuit van Almeria. Daarna nog een rit van 50km naar Marina Playa waar de reis begon. Aangekomen bij het hotel denk je dan : "nog een rondje ? ".
blauwstuwmeer  circuitalmeria  pretpark 

Na de terugreis van de deelnemers worden enkele dagen later ook de motoren weer bezorgd bij Motorado.

 motorenterug

Ook in 2017 gaan we weer van 4 t/m 11 maart. Nadere info (ook met een nieuwe rondreis) volgt via deze link.


Lockdown-Openingstijden

  • zondag en maandag: gesloten
  • dinsdag t/m vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
  • tijdelijk donderdag geen koopavond:
  • zaterdag: 11.00 - 16.00 uur

logobovag

Kamer van Koophandel nr.: 01043248
BTW nr.: NL0043.53.237.B01

Adres

  • Motorado
  • James Wattstraat 22
  • (industrieterrein de Zwette II)
  • 8912 AS Leeuwarden
  • Telefoon: 058 - 2 887 886
  • E-mail: info@motorado.nl
facebook

Inschrijven nieuwsbrief

Wij versturen onze nieuwsbrief max. 5 of 6 keer per jaar met echte nieuwtjes en aanbiedingen.